Kaksi kertaa kaikki – 2 x Everything

Kaksi kertaa kaikki – 2 x Everything

Hiihtolomalla on ollut aikaa pohdiskella syvällisiä eli arvomaailmaa ja tapaani toimia eri tilanteissa. Kaksi englanninkielistä lausahdusta sanoittaa hyvin millaiselle perustalle minuuteni on rakentunut. Lauseet ovat perusta, joka kuljettaa mieltä eteenpäin ja näyttää elämälle suuntaa.

Everything comes back

Viittaa karmaan ja siihen, kuinka olemme vastuussa sanoistamme ja tekemisistämme. Kun on toiselle hyvä ja tuo ympärilleen positiivista energiaa, elämä palkitsee myöhemmin. Sama toimii muuten myös päinvastoin. Vähän sama juttu kuin “kohtele muita kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan”, laajemmalla merkityksellä vain.

Upea Aira Samulin täyttää tänään huikeat 92 vuotta. Hänen poikkeuksellisen positiivinen elämänasenteensa on ihan varmasti ollut pitkän iän salaisuus ja uskon, että se kuljettaa häntä vielä vuosia eteenpäin.

Toinen idolini, paikallinen 97-vuotias joogaopettaja Veikko O. Saloranta kertoo selvinneensä monista vaikeuksista joogan ja myönteisen elämänasenteen avulla. Jotain yhteistä aurinkoisella asenteella ja pitkällä iällä on pakko olla, näin haluan ainakin uskoa.

Everything happens for a reason

Juontaa juurensa historiaan. Kaikki ikävät jutut on kasvattaneet sekä vahvistaneet mua ja siksi olen niistä äärettömän kiitollinen jokaisesta hetkestä. Mitään en vaihtaisi pois enkä tunne katkeruutta tai surua mitään kokemuksia kohtaan. Uskon, että kun ihminen pääsee ikävien ajatusten yli, hyväksyy asiat ja keskittyy tulevaan, voi henkinen kasvu alkaa.

Telkkarissa tuli tänään lyhyt pätkä nuoresta naisesta, joka kertoi äitinsä kuolleen tytön ollessa vasta kaksivuotias. Hän kertoi, että ei vaihtaisi hetkeäkään pois, sillä äidin poismenon vuoksi hän osaa olla jokaisesta päivästä kiitollinen. Hän tietää, että mikä tahansa hetki voi olla se viimeinen.

Myönnän, että hieman myös pelkään tätä ajatusta. Olisi kamalaa joutua todistamaan asian nurja puoli pahimassa merkityksessään. Että tapahtuisi jotain niin hirveää, etten pystyisi ymmärtämään miksi se osuu juuri minun elämäni polulle. Pelosta huolimatta uskon, että ajan kuluessa on mahdollista ymmärtää tapahtumien merkityksiä, vaikka ne eivät aina olisikaan pelkästään positiivisia. Mutta ne ovat osa elämää ja tekevät meistä juuri niitä mitä me tänään ja huomenna olemme.

Back to Top