Se oikean elämän Neymar

Se oikean elämän Neymar

MM-väki kohisi eilen brassifutaaja Neymarin filmatessa kentän laidalla. Sen verran lajista tiedän, että mitä paremmin kentällä näyttelee, sitä varmemmin saa vastustajan kortin nousemaan.

Tilanteesta tuli mieleen yksi tuttava, joka on samanlainen normielämän filmaaja. Näennäisesti mukava ja positiivinen, oikeasti häikäilemätön oman edun tavoittelija ja selkäänpuukottaja. Jos elämää poljettaisiin futiskentällä, ei tarvitsisi hetkeäkään miettiä mistä pelaajasta on kyse. Punaisen kortin metsästäjä.

Moni tavoittelee onnellista elämää ja positiivista elämänkatsomusta. Siksi saattaa herätä himo näennäisesti vain esittää oikean elämän positiivaria. Rakentaa strategisesti optimistista ja energistä henkilöbrändiä, vaikka iltaisin kerääkin ketunhännät kainaloista ja teroittaa puukot odottamaan seuraavaa iskua.

Onni on tunne. Arjen hetki, joka synnyttää positiivisen lämmön ihmisen sisällä. Ei tullakseen onnelliseksi tarvitse taikatemppuja, ketunhäntiä eikä filmaustaitoja. Omat ajatukset vievät jo pitkälle. Onnellisuustutkijan mukaan esimerkiksi ihan hyvä loma voi olla riittävän hyvä tehdäkseen onnelliseksi. Turha täydellisyyden tavoittelu vaan stressaa ja siksi ihan hyväkin riittää.

Oma onnellisuus kasvaa tekemällä hyvää. Olemalla empaattinen, elämällä eettisesti tai käyttämällä aikaa muiden hyväksi. Ehkä näitä kaikkia. Auttamalla ja tukemalla, ei iskemällä tilaisuuden tullen.

Futiskentällä ihan hyvä saattaa riittää jos mukana on tarpeeksi tuuria. Onneksi oikeaa elämää ei mitata puoliajoissa vaan aidoissa ihan hyvissä hetkissä, joissa onni nousee molempien kohtaajien tunteisiin.

Back to Top